Technologische textielen

Flexibiliteit, elasticiteit en duurzaamheid zijn maar enkele van de eigenschappen van de stoffen die we gebruiken. Onze materialen worden uiterst nauwgezet ontwikkeld op basis van de beste hedendaagse technologieën, en worden dankzij onze kennis en expertise omgezet in superieure producten.

Caro

Een erg functioneel, aerodynamisch en superelastisch weefsel dat aanvoelt als een tweede huid. Makkelijk wasbaar en sneldrogend. Biedt weerstand tegen schimmels en geuren.

Lycra du pont

Een hoogwaardige, elastische textielsoort voor schaatspakken, hetgeen een optimaal draagcomfort verzekert. Nauwkeurige opvolging van de voorschriften garandeert extra veel schaatsplezier.

Gamex

Een elastische stof gemaakt van polyesterfilament microvezelgaren. Winddicht en waterafstotend, sterk ademend, licht en soepel, bewegingselastisch, gemakkelijk te onderhouden. Ideaal toe te passen als windbreker aan de binnenzijde van de schaatsjacks.

Windblock

Windblock is een lichte elastische stof die de lichaamswarmte reguleert en wind en regen tegenhoudt.

Airtex (Wielershirts)

Dit weefsel werd door Bio-Racer/Hunter zelf ontwikkeld. Het houdt je lichaam droog en geeft een comfortabel gevoel tijdens fysieke inspanningen. Bijkomende voordelen:

  • snelle afvoer van het lichaamsvocht
  • verhoogde luchtdoorlaatbaarheid
  • absorbeert weinig vocht  
  • extra zachtheid voorkomt irritaties
  • machinewasbaar en sneldrogend
  • biedt weerstand tegen schimmels en geuren.

Quadri (Wielershirts)

Een nieuwe textielsoort die mono-elastische eigenschappen (met een positief effect op de pasvorm van het shirt) koppelt aan een uitstekende transpiratieafvoer. Bovendien voelt de stof zacht en aangenaam aan.

Cool Light 100 (Wielershirts)

Voor de Olympische weg- en mountainbikewedstrijden en wereldkampioenschappen ontwikkelde Bio-Racer een super lichtgewicht wielertrui, die zowel door de Belgische als de Nederlandse  nationale ploegen gedragen wordt. Met succes! Want in dit shirt werden al diverse Olympische medailles en wereldtitels veroverd. De stof die in deze truien wordt verwerkt, is Cool Light 100, een extreem lichte variant van Coolmax. Microperforatie creëert een groter ademend oppervlak en laat het toe om shirts te fabriceren die minder dan 100 gram wegen. Maar liefst 70% lichter dan een normale wielertrui!

Transotex/Thermastat

Door de isolerende werking van het garen wordt het lichaam extra warm gehouden. Een opgeruwde laag Thermastat aan de binnenkant versterkt dit effect. Zeer hoog ademend vermogen met snelle transpiratieafvoer als resultaat. Het polyester oppervlak is snel droog en oersterk.

Isolation

Het garen van Isolation heeft net als Transotex een isolerende werking waardoor het lichaam extra warm wordt gehouden. Sterk ademend vermogen omdat het transpiratievocht sneller wordt afgevoerd. Het polyester oppervlak is snel droog en voelt aangenaam en zacht aan.

Winter Windblock

Bij echt koud weer is een kledingstuk met Winter Windblock-kwaliteit aangewezen. Een systeem met 3 lagen beschermt het lichaam tegen koude en wind. De binnenste laag bestaat uit 100% polyester. Het fleece-membraan biedt een voortreffelijke bescherming tegen koude en regen en is tevens ademend. De bovenste laag is niet alleen kleur- en vormvast, maar zorgt tijdens de koude dagen ook voor de nodige isolatie.

Temperature Control

Voor frisse tot zelfs koude dagen is deze elastische fleece kwaliteit uitermate geschikt. De opgeruwde binnenkant zorgt voor een goede isolatie en door gebruik te maken van polyamide garens is de vochtregulatie optimaal.

Husky

Bij deze stof vullen functionaliteit en comfort elkaar aan. Deze zogenaamde fleece stof is gemaakt met microfijn trevira polyester garen. 

Kenmerken:

  • warm 
  • vochttransporterend en -regulerend 
  • licht om te dragen 
  • gemakkelijk te onderhouden.

Dryarn

De microvezel die je goed laat voelen en presteren terwijl het jouw gezondheid en die van je wereld respecteert.
Het onderzoeksteam van Aquafil heeft Dryarn® gecreëerd; een innovatief en zeer goed presterend microvezel van polypropyleen. Dryarn® is een innovatief technologisch product omdat het bestendig, licht, isolerend, ventilerend en tegelijkertijd hygiënisch, comfortabel en ecologisch verantwoord is. Een zeer stabiel materiaal dat niet van vorm verandert zoals traditionele stoffen. Voor langdurige draagbaarheid zonder vormverlies. Bovendien absorbeert Dryarn® geen vocht en droogt het verrassend snel. Dryarn® draagt bij aan je fysieke welzijn en houdt je huid plezierig fris en droog. 

Active Soft/Hydrofit

Uitermate sterk ademende stof, met een zachte touch en een goede isolatie. Het Hydrofit membraan dat in Active Soft is verweven, drijft de transpiratie naar buiten waardoor het lichaam aangenaam droog blijft.

Vuelta

Vuelta is een technische dubbelzijdige rekstof met opgeruwde binnenvoering die prettig aanvoelt en met een uitstekende thermische isolatie voor het lichaam.

Dankzij zijn optimale ventilatie is dit textiel geschikt voor atletische kleding die geproduceerd wordt voor sporten waarbij maximale bewegingsvrijheid en een goed transport van transpiratie belangrijk zijn.

LYCRA® Sport wordt in dit textiel verweven: het verzekert elasticiteit, krachtrecuperatie en het sluit perfect aan op het lichaam. Vuelta is een prestatiestof, ontwikkeld om atleten en actieve personen te ondersteunen in hun sportactiviteiten.

Dankzij zijn buitengewone weerstand tegen pluizen en slijtage garandeert Vuelta een duurzaam gebruik.

Droptex

Droptex technology integreert een windproof membraan binnen een drielagige fleecestof die het zachte fleece waterafstotend en winddicht maakt.

Gelanots

Gelanots is de naam van een uniek product ontwikkeld door Toyota, namelijk een porievrij hydrofiel membraan. Omwille van zijn kwaliteiten is wordt dit membraan gebruikt in de productie van sportkleding. Vaak wordt het membraan aan de binnenkant van textielen gelamineerd. 

De belangrijkste functie van het membraan is ervoor zorgen dat transpiratie makkelijk kan verdampen, en dat er geen regen naar binnen kan. 

Dyneema

De door DSM ontwikkelde UHMWPE-vezel, beter bekend als Dyneema®, is niet alleen uiterst stevig en duurzaam, maar tegelijk licht en flexibel en blijft koel – de ideale combinatie van eigenschappen voor toepassingen zoals beschermende wielerkleding.

Super Roubaix

SUPER ROUBAIX® is een wintertextiel, dat multi-elastisch is en zo de spieren goed ondersteunt. De opgeruwde binnenkant verwarmt en isoleert, en verbetert op die manier de spieractiviteit. Super Roubaix is extreem duurzaam en goed bestand tegen wrijving. Als bewegingsvrijheid en optimaal comfort in koude omstandigheden belangrijk zijn, dan is Super Roubaix de juiste keuze.

Aerocoat (Rubber)

Eén honderdste van een seconde kan in het schaatsen het verschil maken tussen winst en verlies. Daarom gebruikt Hunter voor haar professionele wedstrijdschaatspakken AEROCOAT oftewel rubber materiaal. Dit is een zeer aërodynamische coating waarvan de structuur gelijk is aan die van carbonvezel. Deze ultramoderne coating/stof stimuleert tevens de spiercompressie. Hierdoor wordt het mogelijk om intensieve krachtinspanningen langer vol te houden.

Geïnteresseerd? Contacteer ons

+31 (0) 513-767278


Mail ons