Kledingeigenschappen

Aerodynamisch of comfortabel, waterdicht of ademend, man of vrouw... Alle kledingstukken bij Hunter hebben een bepaalde set aan kenmerken die in belangrijke mate het doel en de look and feel van een kledingstuk bepalen. Al deze kenmerken worden bij Hunter voorgesteld door middel van een pictogram. Al onze eigenschappen worden hier aan u voorgesteld.

Aerofit

Voor optimale prestaties heeft Hunter kleding ontwikkeld met een aerodynamische snit. Deze Aerofit pasvorm wordt toegepast in al onze Elite kleding en professionele schaatspakken.

Athletic fit

Kleding met een Athletic fit heeft een strakke, wedstrijdgeöriënteerde pasvorm. 

Comfort fit

De comfort fit pasvorm is ontwikkeld om een maximaal comfort te bieden aan schaatsers die vooral genieten van toertochten en rondjes schaatsen op de ijsbanen.

4 way stretch

De rekbaarheid van een textiel bepaalt in grote mate de bewegingsvrijheid, de pasvorm en het comfort van een kledingstuk. 4 way stretch textielen worden vaak gebruikt voor schaatspakken, hebben eenzelfde rekbaarheid naar alle richtingen en zorgen op die manier voor een perfecte ondersteuning.

Anti bacterial

Verscheidene textielen hebben een behandeling ondergaan die de verspreiding van bacteriën en de daarbijhorende slechte luchtjes tegengaat. Dit gebeurt door ze te behandelen met zilverionen, of door een zilverdraad in het weefsel te spinnen.

Breathable

Ook in koelere omstandigheden moet de lichaamswarmte die je opwekt tijdens het sporten kunnen worden afgevoerd. Breathable stoffen voeren overtollige warmte naar buiten af maar laten geen koude lucht of vocht naar binnen.

2 way breathable

Een van de kenmerken van functionele sportkleding is verluchting en afvoer van warmte. Zomerse kledingstukken worden gemaakt van textielen die koude lucht binnenlaten en warme lucht afvoeren. 

High visibility

Dit kledingstuk is verkrijgbaar in een fluorescerende uitvoering die extra opvalt in het donker. 

Night

Sporten in het donker kan gevaarlijk zijn. Om de veiligheid van sporters te verhogen, heeft Hunter reflecterende logo's en strips aangebracht.

UV protection

Het gebruikte textiel is voorzien van vezels die beschermen tegen schadelijke uv-stralen.

Fast drying

In warme zomerse omstandigheden moet het lichaam afgekoeld kunnen worden. Onze Fast Drying kleding is ontwikkeld met materialen die vocht snel laten verdampen, zodat het lichaam veel sneller zal afkoelen. 

Ultralight

Door gebruik te maken van lichtgewicht textielsoorten zijn deze kledingstukken ultralicht en voelen ze comfortabel aan.

Man

De snit van dit kledingstuk is specifiek voor mannen.

Woman

Dit kledingstuk heeft een damesspecifieke snit. 

Rain

Waterdichte kleding, specifiek ontwikkeld om te dragen tijdens regenbuien. 

Water repellent

De gebruikte textielen zijn voorzien van een waterafstotende laag, of zijn geïmpregneerd met een waterafstotende emulsie.

Drizzle

Speciaal voor regenachtig weer ontwikkelde Hunter kleding met een bescherming tegen lichte regenval. Deze kleding biedt een lichtere bescherming dan heavy duty regenkleding en heeft meer ademende capaciteiten.

Waterproof

Dit kledingstuk is vervaardigd uit een compleet waterdichte textielsoort. 

Windproof

Deze kleding is voorzien van een winddichte laag. Perfect voor koude en winderige omstandigheden.

Warm weather

Wanneer de temperatuur de hoogte ingaat, is deze kleding op zijn best. De materialen zijn lichter, voeren warmte sneller af en laten transpiratie snel verdampen. Geschikt voor temperaturen vanaf 20°C.

Temp control

Tijdens het schaatsen is het bijhouden van lichaamswarmte belangrijk. De gebruikte stoffen van deze kledingstukken zorgen voor een goede isolatie en door gebruik te maken van polyamide garens is de vochtregulatie optimaal.

Cold weather

Deze kleding is geschikt voor temperaturen onder 5°C. 

Summer Clothing

In zomerse omstandigheden is het belangrijk kleding te dragen die transpiratie snel doet verdampen en het lichaam koel houdt. 

Winter Clothing

Bij (zeer) lage temperaturen is het belangrijk schaatskleding te dragen die de lichaamswarmte binnenhoudt en je beschermt tegen de kou.

Geïnteresseerd? Contacteer ons

+31 (0) 513-767278


Mail ons