Rhijnen Europees kampioen inline

Gepost op 02 september 2019
Rhijnen Europees kampioen inline
Felix Rhijnen heeft in het Spaanse Pamplona de Europese titel op de marathon weten te veroveren. De Duitser troefde de Portugees Diogo Marreiros en de Spanjaard Patxi Peula af in de straten van de Spaanse stad. 
 
 
De voorbije anderhalve week streden de beste inline-skaters van Europa in Spanje om de felbegeerde Europese titels. Traditioneel getrouw wordt het toernooi afgesloten met de marathon. Op het lastige en smalle parcours werd de wedstrijd al snel opengebroken en ontstond er een sterke eerste groep van 18 mannen. In de sprint bleek de rappe Duitser de snelste. De kersverse Europees kampioen werd vorig jaar in Arnhem wereldkampioen op het zelfde onderdeel. 
 
Net als de nummer twee Diogo Marreiros reed de winnende Duitser in het pak van Huntersportswear. Bij de vrouwen ging de overwinning naar de verrassende Spaanse Maialen Oñate. Oñate bleek de sterkste in een kopgroep. Met Juliette Pouydebat uit Frankrijk en de Duitse Josie Hofmann stonden er wel twee rijdsters op het podium in pakken van Huntersportswear. Naast Duitsland, Frankrijk en Portugal reed ook inline-land België in Huntersportwear en behaalde daarin meerdere gouden medailles.