Verbij naar wereldtitel op duizend meter

Gepost op 11 februari 2019
Verbij naar wereldtitel op duizend meter

Kai Verbij heeft tijdens de wereldkampioenschappen afstanden in Inzell zijn eerst individuele afstandswereldtitel veroverd. De rijder uit Team Reggeborgh versloeg regerend wereldkampioen Kjeld Nuis die derde werd. Thomas Krol maakte met een zilveren plak het Nederlandse podium compleet. Verbij werd eerste dit seizoen ook al Europees kampioen sprint en is tijdens het WK Sprint over twee weken één van de favorieten.

Krol zette zaterdagmiddag als eerste Nederlander een baanrecord in het Duitse Inzell neer, 1.07,62, maar in de rit daarna ging Verbij met 1.07,39 eronder. Kjeld Nuis reed met 1.07,81 de derde tijd. 'Ik ben nog nooit zo gespannen geweest', vertelt Verbij bij de NOS. 'Als je naar de 500 meter keek, zag je al dat dit ijs snel is. Je bent bang dat er voor je hard gereden wordt en dan rijdt Thomas zo'n tijd. 

 

'Ik wist dat ik het kon, maar dan moet je het nog wel doen', aldus Verbij, die na de finish even moest wachten met zijn vreugde-uitbarsting. 'Ik heb slechte ogen, kon mijn tijd op het scorebord niet lezen.'

Foto Timsimaging.nl