12 uit 12 voor Schouten

Gepost op 16 februari 2019
12 uit 12 voor Schouten

Bij de vrouwen stond er wederom geen maat op Irene Schouten. Zij boekte alweer haar twaalfde marathonzege van het seizoen. "Twaalf uit twaalf", glunderde de Andijkse, die in Dronten geen enkele ploeggenote bij zich had en het het dus helemaal in haar eentje moest doen. Ze hield alles in de gaten, maar kreeg geen ruimte om te ontsnappen, net als de rest van het peloton. Pas in de slotfase kregen er wat groepjes ruimte, zoals Imke Vormeer en Iris van der Stelt en even later Chantal Hendriks en Lisa van der Geest, maar beide duo's werden een paar ronden later alweer ingerekend.

Het treintje van Team Palet Vastgoedonderhoud bepaalde in de slotrondes het tempo. Ineke Dedden, Melissa Wijfje en Jade van der Molen probeerden Vormeer in stelling te brengen, maar zij was niet opgewassen tegen de sprintkanonnen Schouten, Francesca Lollobrigida en Manon Kamminga. Schouten zette in de laatste bocht de versnelling in en zag vervolgens niemand meer in de buurt komen.

Lollobrigida kwam nog het dichtste in de buurt, maar het gat was riant. Nederlands kampioene Schouten won alweer haar zevende KPN Marathon Cup (ze won ook vier van de vier wedstrijden uit de Trachitol Trophy). Na afloop zei ze blij te zijn dat de Italiaanse Lollobrigida er weer eens bij was. "Zij wilde namelijk ook graag winnen, waardoor haar ploeg voor haar ging werken", aldus Schouten, die niet meer voor het klassement gaat, ook al is ze in Leeuwarden nog aanwezig bij de finale. "Ik heb al een paar wedstrijden gemist, dus dat klassement maakt me niks meer uit." Kamminga behoudt het oranje leiderspak.