Schouten en Schouten naar zilver

Gepost op 18 november 2018
Schouten en Schouten naar zilver

Irene en Simon Schouten hebben tijdens de eerste ISU World Cup in het Japanse Obihiro de zilveren medaille weten te veroveren. De twee schaatsers van Team Easyjet en tevens broer en zus waren erg dicht bij de overwinning. Simon moest in de laatste meters de Italiaan Govianinni voor zich dulden en Schouten zag net voor zich de Japanse Takagi. 


In een na-olympisch seizoen is het tijdens de alles eerste world cup altijd maar weer de vraag welke schaatsers zich mengen in de top van de uitslagen. Veelal zijn dat de bekende namen en zo geldt dat ook op de mass start. Irene Schouten, die vorig jaar derde werd op de Olympische Spelen, zou in eerste instantie helemaal niet naar Japan afreizen. Toch ging ze. “Als ik me wil plaatsen voor het WK moet ik hier wel rijden, anders komt dit echt in gevaar. Het was niet gepland, maar soms moet je als schaatser af kunnen wijken van de planning en dat doen we nu. We gaan nu weer snel naar huis en staan donderdag al weer aan de start van de marathonvierdaagse. Daarna gaat de focus verder op de mass start en langebaan.” Irene, en ook broer Simon deden goede zaken voor een goed world cup klassement in Obihiro door de tweede plaats te behalen. 

 

Rusland sterk

 

De Russen, in de pakken van Huntersportswear, maakten een zeer goede indruk in Japan. De mannen wonnen de teampursuit en op de duizend- en vijftienhonderd meter wonnen respectievelijk Pavel Kulizhnikov en Denis Yuskov. Ook op de lange afstanden deden de Russische schaatsers het opvallend goed. Alexander Rumyantsev werd tweede op de vijf kilometer en Natalie Voronina miste op slechts vier tiende het goud op de drie kilometer. 

Alle uitslagen

Foto's Timsimaging.nl