Familie Schouten beleefd sterk weekend

Gepost op 24 oktober 2018
Familie Schouten beleefd sterk weekend

Irene en Simon Schouten van Team EasyJet hebben een bijzonder sterk weekend achter de rug. Irene Schouten won in haar Nederlandse kampioenschapspak de openingswedstrijd van het marathonseizoen namens sponsor Royal-Aware en was daags nadien ook de beste op de langebaan in Deventer. Broer Simon wist net als zijn zus de langebaanwedstrijd in Deventer winnend af te sluiten. Beide schaatsers deden dat in de nieuwe pakken van Team EasyJet. 

 

Voor Irene Schouten kon het seizoen niet beter beginnen me twee overwinningen in twee wedstrijden. In een door valpartijen ontsierde wedstrijd in Amsterdam domineerde ze in de eindsprint en zal ze haar Nederlandse driekeur aankomend weekend omruilen voor het oranje leiderspak. Broer Simon startte niet in Amsterdam wegens een schoring, maar zag zijn ploeggenoot Arjan Stroetinga tweede worden. 

Rabo Holland Cup 1

 

In Deventer namen broer en zus Schouten deel aan de langste afstand. Voor Irene Schouten was dat de drie kilometer en deze sloot ze winnend af in een tijd van 4.13,70. Ze bleef Reina Anema en Roza Blokker voor. Bij de heren bleek Simon Schouten overtuigend de beste. In een tijd van 6.28,17 klopte hij Douwe de Vries en Kars Jansman. 

Uitslagen

Foto Timsimaging.nl