Swings koning van Berlijn

Gepost op 17 september 2018
Swings koning van Berlijn

 

Bart Swings heeft voor de zesde achtereenvolgende keer de BMW Berliner-marathon op zijn naam geschreven. In een marathon, die ver beneden het uur werd afgewerkt, leek de concurrentie wederom kansloos. Bij de vrouwen ging de overwinning naar de vrouwelijke teamcollega van Swings de Duitse Katharina Rumpus. Rumpus deed dat voor haar Belgische teamgenote Sandrine Tas. 

Natuurlijk, Bart Swings is al vele jaren aan van de beste inliners ter wereld en wint meer marathonwedstrijden dan hij verliest. Elk jaar is hij de grote favoriet in Berlijn, maar om het juist dan ook waar te maken getuigt van uitzonderlijke klasse. De Inliner van Team Powerslide wist zij favorietenrol wederom met veel indruk waar te maken vanuit een bijzonder sterke kopgroep. 

Zoals zo vaak in Berlijn kiest Bart Swings de aanval en zijn er maar weinig die hem dan kunnen volgen. In Berlijn slaagden aanvankelijk enkele rijders hierin, maar op de streep hoefde Swings alleen nog af te rekenen met twee sterke Fransozen. Ewen Fernandez en Nolan Beddiaf. In de sprint, die Swings zelf aan ging, maakten de twee geen kans en schreef de Belg opnieuw geschiedenis. 

 

Bij de vrouwen ging de ze bij de vrouwen voor het eerst sinds lange tijde weer naar een Duitse. Katharina Rumpus stak haar wiel net iets eerder over de lijn dan haar teamgenote Tas en won daarmee voor het eerst in haar carrière de grootste inline marathon ter wereld in haar thuisland.