WK brons voor afscheidnemende Van der Weijden

Gepost op 11 maart 2018
WK brons voor afscheidnemende Van der Weijden

Annouk van der Weijden heeft zaterdag haar schaatscarrière afgesloten met brons op het WK allround in Amsterdam. De 31-jarige rijdster van Team Plantina hield in een rechtstreeks duel op de afsluitende 5 kilometer concurrente Antoinette de Jong achter zich.
 

"Dit is mijn beste prestatie ooit", jubelde Van der Weijden na afloop naast het buitenijs in het Olympisch Stadion. "Ik ben dit jaar heel goed, dat ik mijn carrière zo kan afsluiten, is geweldig. Dit is bovendien een bijzondere wedstrijd, die veel mensen gaan onthouden."
 

De Nederlands kampioen allround en nummer vier van de olympische 5000 meter in Korea maakte van haar laatste seizoen haar beste. Dinsdag maakte ze bekend te stoppen met topschaatsen. "Het is mooi geweest. Prachtig zelfs. Maar het is klaar", zei ze. Daar verandert de laatste prestatie niets aan. "Ik ben heel blij dat ik afsluit met een podiumplaats op het WK."
Van der Weijdens WK in de openlucht begon vrijdag met een tiende plaats op de 500 meter. Twee vierde plaatsen (3000 en 1500 meter) en het brons op de 5000 leverden haar een welverdiende afscheidsmedaille op.

Foto Timsimaging