Verbij naar zilver tijdens eerste World Cup

Gepost op 10 november 2017
Verbij naar zilver tijdens eerste World Cup

Kai Verbij heeft vrijdagavond de bronzen medaille gewonnen tijdens de ISU World Cup in Heerenveen. De sprinter van Team Plantina versloeg zijn ploeggenoot Dai Dai Ntab, maar moest de Noor Havard Lorentzen (34,69) en de Duitser Nico Ihle (34,78) voor laten gaan.

"Dit is de zesde of zevende keer dat ik derde word op de 500 meter World Cup, ik ben nog nooit eerste geweest. Maar dit was een goede rit voor mij, ik was met 34,84 in de buurt van mijn laagland-pr. De 1000 meter is mijn favoriete afstand, op de 500 meter kan ik leuk meedoen. Als Dai Dai piekt, is hij de beste van allemaal, maar hij piekt niet altijd. Ik had al vrij snel door dat ik hem kon pakken." Ntab werd vijfde in 34,92.

Ronald Mulder ging de strijd aan met Pavel Koelizjnikov. "Dat werd een gejaagde rit", blikte de Zwollenaar terug. "We waren te veel met elkaar bezig en te weinig met schaatsen. Hij is de te kloppen man, dus je kijkt heel erg naar elkaar. Het zou niet moeten uitmaken wat hij doet, maar dat is makkelijk gezegd, want ik houd nu eenmaal van racen." De Rus en Mulder eindigden na hun gevecht respectievelijk als zesde (34,96) en achtste (34,99).