Swings voor de vijfde maal op rij de beste in Berlijn

Gepost op 25 september 2017
Swings voor de vijfde maal op rij de beste in Berlijn

De Belg Bart Swings uit het World Team van Powerslide heeft voor de vijfde maal op rij de grootste inline-marathon ter wereld gewonnen. Swings deed dat zoals altijd door de aanval te kiezen en rekende in de laatste kilometer af met de Spanjaard Patxi Peula.


Al jaren geldt de marathon in Berlijn als absoluut hoogtepunt van het inline-seizoen. In de Duitse hoofdstad verschijnen de beste marathonrijders ter wereld en staan meer dan vijfduizend toerrijders aan de start. Onder prachtige omstandigheden leggen alle deelnemers de marathonafstand af dwars door hartje Berlijn. Iedereen wil deze wedstrijd op zijn naam schrijven, maar niemand lijkt de oppermachtige Swings de laatste jaren bij te kunnen benen. In een tijd van 58 minuten en 42 seconden bleef Swings bovendien ver onder het uur. Een parcoursrecord werd het echter niet. Na Swings kwam de Spanjaard Peula als tweede over de finish. De Duitser Felix Rhijnen, eveneens team Powerslide, werd derde.


Bij de dames domineerde de Argentijnse dames. Arias zegevierde voor Berbel. Sandrine Tas van Team Powerslide werd derde.

Bekijk hier de video:

 

BMW BERLIN-MARATHON Inlineskating Newsclip 2017 from SCC EVENTS on Vimeo.