Powerslide rijders winnen EK Marathon

Gepost op 11 juli 2017
Powerslide rijders winnen EK Marathon

De Europese kampioenschappen in Lagos zijn achter de rug met als absoluut hoogtepunt de marathon op het racecircuit. Het het circuit had de wind vrij spel en waren de omstandigheden erg zwaar door het glooiende parcours. Alleen de allersterksten bleven over. In twee zeer spanneden sprints bleken Manon Kamminga en Bart Swings de sterksten.
 

Swings en Kamminga rijden beide voor het World Team van Powerslide. In Portugal kwamen ze uiteraard uit voor hun eigen land. Swings kende tot de afsluitende marathon niet zijn beste toernooi uit zijn carriere met slechts eenmaal goud met zijn relay-ploeg. Op de marathon maakte hij dat helemaal goed met de Euroese titel.
 

Voor Kamminga was de insteek van het toernooi heel anders, omdat ze een voorjaar kende zonder veel trainingsarbeid. Toch bleek dat voldoende om in een erg zware marathon de Europese titel voor zich op te eisen. "Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik had het vooral ook niet verwacht na een moeilijk eerste deel van het seizoen. Qua training heb ik echt het minimale kunnen doen en mijn bloedwaardes die niet goed waren zijn nu weer niet ok. Hoewel ik nu Europees kampioen ben ga ik het even rustig aan doen en mij op andere zaken richten.